Bu Blogda Ara

15 Aralık 2013 Pazar

İRMİKLİ KARAMELLİ KOLAY PASTA





https://www.facebook.com/lezzetyildizi



Malzeme Listesi;

1- 1 kg. süt
2- 3 yumurta
3- 7 kaşık tepeleme irmik
4- 14 kaşık toz şeker
5- 1 paket vanilya
6- Arzuya göre portakal veya limon rendesi

Karameli için;

7- 5-6 kaşık toz şeker
8- yarım çay bardağı su


Yapılışı;

İlk önce karameli yaparak işe başlıyoruz; ufak bir tavada toz şekeri ocağın
üzerinde erimeye bırakıyoruz, eriyen şekere yarım çay bardağı suyu ilave
edip katılaşan şekerin tekrar erimesini bekliyoruz. Kalıbımızı su ile
ıslatıp karameli bu kalıbın dibine döküyoruz. (Karamel kalıpta donuyor
varsın donsun bu o kadar önemli değil üzerine sıcak malzeme gelince yeniden
çözülüyor) Diğer yandan süt hariç tüm malzemeleri derin bir tencerenin
içerisinde karıştırıyor sonra sütü ilave ediyoruz. Ateşin üzerinde
karıştırarak dibi tutmadan pişiriyoruz. Koyulaşınca üzeri göz göz olunca
ocaktan alıyoruz ve karameli koyduğumuz kalıbımıza döküyoruz. Soğumaya
bıraktığımız kalıbımızı daha sonra buz dolabına koyuyoruz. En az üç dört
saat, mümkünse bir gece dolapta beklettiğimiz kalıbımızı servis tabağına
ters çevirerek çıkartıyoruz.

Hem krem karamel hem de irmikli tatlıları sevenler için birleştirilmiş
nefis bir tat...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder