Bu Blogda Ara

18 Aralık 2013 Çarşamba

HİNDPARE (Şekerpare değil Hindpare)








 Malzeme Listesi;
 1- 250 gr. margarin
2- 1 su bardağı Hindistan Cevizi tozu
 3- 2 yumurta (birinin akı içine, sarısı üstüne)
4- 1 paket hamur kabartma tozu
5- Aldığı kadar un (tahmini 3 bardak)

Şerbeti;

 6- 3,5 bardak şeker

7- 3 bardak su
8- 1 paket vanilya ve biraz limon

Süslemek için;
 Hindistan cevizi

 Yapılışı; İlk olarak şerbetini kaynatmayla işe başlıyoruz, şerbet kaynamaya başlayınca vanilyasını ve limonunu ilave edip soğumaya bırakıyoruz. Oda sıcaklığındaki margarini bir bardak hindistan ceviziyle yoğuruyoruz. Bir yumurtanın tamamını diğerinin de akını içine katıyoruz. Bir paket kabartma tozu ile unu yavaş yavaş katarak yoğurmaya devam ediyoruz. Kıvam alınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle şekil veriyoruz. Üzerine yumurta sürüp üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğumuş olan şerbeti döküyoruz.
 Ancak tatlının şerbetini çekip kendini bulması biraz zaman alıyor geceden yaparsanız sabah, sabahtan yaparsanız gece yemesi zevkli oluyor. İyice şerbetini içine aldıktan sonra üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapıyoruz. Ancak, tatlımızı tüketinceye kadar dışarıda muhafaza ediyoruz. Buzdolabında saklamak her tatlı gibi şekerlenmesine neden oluyor. Ben kime tatdırdıysam çok değişik olduğunu söyledi şekerpareye benzemiyormuş, denemesi sizden...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder