Malzeme Listesi;
1- 250 gr. margarin
2- 1 su bardağı Hindistan Cevizi tozu
3- 2 yumurta (birinin akı içine, sarısı üstüne)
4- 1 paket hamur kabartma tozu
5- Aldığı kadar un (tahmini 3 bardak)
2- 1 su bardağı Hindistan Cevizi tozu
3- 2 yumurta (birinin akı içine, sarısı üstüne)
4- 1 paket hamur kabartma tozu
5- Aldığı kadar un (tahmini 3 bardak)
Şerbeti;
6- 3,5 bardak şeker
7- 3 bardak su8- 1 paket vanilya ve biraz limon
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Yapılışı;
İlk olarak şerbetini kaynatmayla işe başlıyoruz, şerbet kaynamaya başlayınca
vanilyasını ve limonunu ilave edip soğumaya bırakıyoruz. Oda sıcaklığındaki
margarini bir bardak hindistan ceviziyle yoğuruyoruz. Bir yumurtanın tamamını
diğerinin de akını içine katıyoruz. Bir paket kabartma tozu ile unu yavaş
yavaş katarak yoğurmaya devam ediyoruz. Kıvam alınca ceviz büyüklüğünde parçalar
koparıp elimizle şekil veriyoruz. Üzerine yumurta sürüp üzeri kızarana kadar
fırında pişiriyoruz. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğumuş olan şerbeti döküyoruz.
Ancak tatlının şerbetini çekip kendini bulması biraz zaman alıyor geceden yaparsanız
sabah, sabahtan yaparsanız gece yemesi zevkli oluyor. İyice şerbetini içine aldıktan
sonra üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapıyoruz. Ancak, tatlımızı
tüketinceye kadar dışarıda muhafaza ediyoruz. Buzdolabında saklamak her tatlı gibi
şekerlenmesine neden oluyor.
Ben kime tatdırdıysam çok değişik olduğunu söyledi şekerpareye benzemiyormuş,
denemesi sizden...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder