Bu Blogda Ara

23 Aralık 2013 Pazartesi

YOĞURTLU PAZI KAVURMASI







Malzeme Listesi;


1- 1 bağ pazı
2- 1 bağ pancar sapı
3- 1 adet kuru soğan
4- 1 çay bardağı zeytinyağı
5- 1 kase yoğurt
6- 2-3 diş sarımsak
7- kuru nane ve toz kırmızı biber
8- 2 kesme şeker ve tuz

Yapılışı;


Pazıları ve pancar saplarını yıkayıp doğradıktan sonra ince ince doğruyoruz.
Ocağın üzerine koyduğumuz tencerenin içine soğanlarla beraber zeytinyağını
koyup soğanları hafif öldürüyoruz. Daha sonra önce pancar saplarını içine
atıp döndüre döndüre kavurmaya başlıyoruz. Sonra pazının sap kısımlarını
içine koyup onuda diğeriyle birlikte kavurmaya devam ediyoruz. En son pazının
ince kıyılmış yapraklarını da içine atıp kavurmaya devam ediyoruz. Bu arada 
içine tuzunu ve şekerini koyuyoruz hiç su koymuyoruz kendi yağında ve suyunda
bir On dakika daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz. Soğuduktan sonra 
sarımsaklı yoğurtla karıştırıyoruz ve içine arzuya göre kuru nane ve toz
kırmızı biber katıyoruz. Soğuk olarak servis yapıyoruz. 

Meze veya zeytinyağlı bir yemek olarak tüketeceğimiz oldukça lezzetli, 
bir o kadar da sağlık dolu Ege Yöresine has bir lezzettir. Pancarın sağlık ve
vitamin açısından çok zengin olduğu bilinmekle birlikte ne yazık ki mutfaklarımızda
fazla yer almamaktadır. Oysa ki; girdiği yeri aynı zamanda da pembeye boyayarak
gözlerimize bir pembe şölen yaşatmaktadır. Pazı da vitamin mineral yönünden
zengin olmakla birlikte posa yönünden de zengindir. 
İşte Pazı ve pancarın müthiş uyumu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder