Bu Blogda Ara

24 Aralık 2013 Salı

KARNABAHAR GRATEN


https://www.facebook.com/lezzetyildizi


Malzeme Listesi;

1- Orta boy karnabahar
2- Yarım Limon
3- Tuz

Üzeri için Beşamel Sos;

4- 3 bardak süt
5- 2 çorba kaşığı un
6- Yarım su bardağı sıvı yağ
7- 1 yumurta

Üzerini kızartmak için;

8- 1 su bardağı taze kaşar peyniri rendesi


Yapılışı;

İlk önce karnabaharı çiçeklerine ayırarak limonlu ve tuzlu suda haşlayacağız.
Karnabaharlar yumuşayınca hemen üzerine soğuk su gezdirip şoklayacağız ki
karnabaharlar dağılmasın ve diri kalsın. Bir payreks tepsiye haşlanmış karnabahar
çiçeklerini biraz daha ufaltarak yayalım üzerine tuz ve karabiber ekelim.
Bu arada beşamel sosumuzu hazırlayalım. Bir tencereye sıvı yağ ve unu koyarak
kavuralım unun kokusu çıkınca yavaş yavaş sütü ilave edelim. Kıvamını ayarlamak
için gerekirse biraz su ilave edebiliriz. Kaynamaya başlayınca içine yumurtayı
kıralım ve hızlı bir şekilde karıştıralım biraz daha kaynayınca indirelim ve
payreksin içindeki karnabaharların üzerine bu sosu dökelim ve her tarafına iyice
yayılmasına dikkat edelim. Rendelenmiş kaşar peynirlerini de üzerine döküp
fırına verelim (bütün malzemeleri pişmiş olduğu için) çok çabuk pişecektir. 
Üzeri kızarınca fırından alalım ve çok soğumadan ılık servis yapalım.


Genelde karnabahar haşlanırken çıkan koku evi sarar bunun için haşlama 
suyuna mutlaka kabuğuyla beraber limon koymakta fayda vardır. 
Arzuya göre haşlama suyuna tane karabiber de atılabilir...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder