Malzeme Listesi;
1- 1 Kg.süt
2- 2 yumurta
3- 4 Çorba kaşığı nişasta
4- 2 Tatlı kaşığı hindistancevizi
5- 1 paket vanilya
6- 1,5 su bardağı toz şeker
7- 2 adet elma (kırmızı veya sarı ancak; yeşil elma ekşi oluyor)
Yapılışı;
İlk önce soyup, ortalarını oyduktan sonra yuvarlak dilimlediğimiz elmalarımızı
iki kaşık toz şekerle kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz.
Muhallebiyi koyacağımız kaselerimizi önce ıslatıyoruz sonra pişirdiğimiz elmalarımızı
dibine pay ediyoruz. Daha sonra nişasta, yumurta, hindistancevizi, vanilya ve
toz şekeri derin bir tencereye koyup yavaş yavaş sütü ilave ederek topaklanmamasını
sağlayarak tüm malzemeyi birbirine karıştırdıktan sonra tencereyi ateşe öyle
alıyoruz ve koyulaşıp göz göz olana kadar kaynadıktan sonra elmaları
pay ettiğimiz kaselere pişen muhallebiyi pay ediyoruz.
Oda sıcaklığında soğumaya bıraktığımız muhallebilerimizi daha sonra
buzdolabına alıp istediğimiz kadar bekletiyoruz. Servis yapacağımız zaman
muhallebileri ters çevirerek sunuma hazırlıyoruz.
Sütlü tatlıları sevenler için meyveyle birlikte şık bir sunum...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder